Löst! "Problem med att byta bild på arrangemang via knappen "Redigera på webben" i Gustav"

Nu fungerar knappen "Redigera på webben" enligt förväntad funktion igen.
Knappen öppnar den förvalda webbläsaren på din dator.

/ABF IT Support

2020-01-15 19:28:48

Problem med att byta bild på arrangemang via knappen "Redigera på webben" i Gustav

Just nu är det svårt att byta bild på ett arrangemang när du klickar på "Redigera på webben i Gustav".
Orsak: Citrix öppnar (eller försöker) "fel" webbläsare i befintlig session istället för att öppna den webbläsare som är standard på din dator.
Tillfällig lösning:
* Använd INTE knappen "Redigera på webben"
* Logga in i EPiServer, https://www.abf.se/episerver/cms/, via din favoritwebbläsare (ej Safari eller Internet Explorer).
* Surfa till https://www.abf.se/kurser--evenemang/
* Sök reda på ditt arrangemang genom att söka på arrangemangsnummer
* Byt bild

MVH
/ABF IT Support

2020-01-15 14:16:30

Google Chrome kraschar med uppdatering

Vi har fått ett antal supportärenden där Google Chrome inte går att att använda efter uppdatering till version 78 eller 79.
Orskak: Google Chrome version 78/79 är inkompatibelt med Symantec Endpoint Protection äldre än version 14.2.
Lösning: Uppdatera Symantec Endpoint Protection till version 14.2.1 (https://support.abf.se/KB/View/15721-ladda-ner-antivirus-symantec-endpoint-protection).
Alternativt, avinstallera Symantec Endpoint Protection och låt Windows security (Windows 10) skydda enheten.

MVH
/ABF IT Support

2019-12-18 10:07:42

Telefonsupport under Jul och Nyår

Från och med 23/12 till och med 6/1 är telefonsupport på 08-613 50 30 stängt.
Övrig support via https://support.abf.se support@abf.se är bevakad och besvaras i prioritetsordning som vanligt.

God Jul & Gott Nytt År!
/ABF IT Support

2019-12-16 09:14:48

Supporttelefonen 08-613 50 30 stängd 12-13/12.

Supporttelefon 08-6135030 är stängd 12-12/12 för personaldagar.
Supporten är bevakad och du kan lämna ett röstmeddelande.

MVH
/ABF IT Support

2019-12-12 08:16:41

Gustav uppdaterad till 16.0.7229

Gustav buggfix installerad. Läs mer på Nya funktioner Gustav 16.0 /ABF IT support

2019-10-28 09:40:56

Problem med certifikat i Citrix efter uppdatering till MacOS 10.15 Catalina

Efter uppdatering till MacOS 10.15 Catalina kan det bli problem med certifikat (Buypass ej betrott) i Citrix. Uppdatera till Citrix WorkspaceApp 19.10.2, finns på https://sf.abf.se eller direkt på citrix.se /ABF IT support

2019-10-22 21:07:39

www.abf.se webbanmälan uppdaterad 2019-10-18

www.abf.se är uppdaterad 2019-10-18 med förändring på funktionen webbanmälan.

När arrangemang som uppfyller villkoren:
* Endast webbflaggan "Anmälningsbar" är aktiverad.
ELLER
* Är fullsatt (oavsett webbflaggorna direktanmälan, onlinebetalning)

Då kommer deltagaren att bli anmäld som "Reserv", få besked om det på webbplatsen och i mail.
I Gustav blir deltagaren markerad som "Reserv" och flaggas med "Webbanmälan är inte godkänd"
I Gustav för arrangemang där det finns webbanmälda reserver där "Webbanmälan är inte godkänd" kommer även att synas på Startsidan: "Med webbanmälningar".

Känd bugg: Flaggan förekommer också på andra deltagarposter som inte är reserver. I dessa fall har det ingen påverkan på deltagaren eller startsidan och kan ignoreras.

/ABF IT Support

2019-10-18 12:54:14

Gustav uppdaterad till version 16.0 2019-09-06

Gustav uppdaterad till version 16.0 2019-09-06. Första versionen av Gustav E-tjänster finns på https://arretjanst.abf.se. Läs mer på Nyheter Gustav 16.0 /ABF IT support

2019-09-06 08:50:39

Varning för uppdatering av flash!

https://techworld.idg.se/2.2524/1.722959/falska-meddelanden-programuppdatering