Gustav uppdaterad 2019-02-08

Gustav uppdaterad till version 15.13.6975. Beskrivning (alla ändringar från 15.0) finns på http://support.abf.se/KB/View/19447-nyheter-gustav-
. Nytt för i år är att start och slutdatum är obligatoriskt på alla verksamhetsformer, förutom detta så innehåller versionen ett antal mindre ändringar och rättningar /ABF IT Support

2019-02-08 23:56:00

Access denied i Citrix?

Under början av januari är det många som använder Citrixprogram och det gör att vi ibland slår i taket för antal samtidiga användare.
När det blir så visas meddelandet access denied för de som försöker starta program.
Om möjligt, använd Palette, Agdaweb och epost direkt via datorn webbläsare, länkar finns på sidan https://www.abf.se/personalsidor.

Användningen är som störst mellan 10.30 – 14.30, om ni kan styra arbetet till andra tider än dessa fördelas belastningen bättre.
Det är också viktigt att ni stänger Citrixprogram direkt efter att arbetet är klart.

IT drift och support, 08-613 50 30
https://support.abf.se, support@abf.se
ABF Förbundsexpedition

2019-01-15 12:34:25

www.abf.se ny funktion för reservanmälan.

Om ett arrangemang har uppnått max antal deltagare eller dess startdatum har passerat får deltagaren nu valet att anmäla sig som reserv.

MVH
/Joakim för ABF IT Support

2018-09-18 16:46:50

www.abf.se rättning arrangemangsimport

Arrangemangsimporten är nu rättad så att det är publiceringsintervallet som avgör när en sida i EPiServer är publicerad eller ej.

MVH
/Joakim för ABF IT Support

2018-09-18 16:45:22

Skräppost med länk

Under dagen har många fått skräppost med en länk. Det händer att den här typen av meddelanden inte stoppas av vårt skräppostfilter och vi uppmanar alla att vara uppmärksamma på meddelanden som uppmanar er att klicka på länkar /ABF IT support

2018-05-03 14:52:54

Ny version av Symantec endpoint protection (antivirus) finns att hämta

Senaste version av Symantec endpoint protection. 14.0.0_MP2, finns nu att hämta på https://support.abf.se/KB/View/15721-ladda-ner-antivirus-symantec-endpoint-protection. Versionen har fullständigt stöd för windows 10 och senare versioner av MAC OS. /ABF IT Support

2017-10-06 08:39:32

Rapport om blockerade mail – Spamreport

Rapport om blockerade mail – Spamreport

Vår eposttjänst som blockerar skräppost och skadliga epostmeddelanden skickar nu en rapport när något blockerats.
Avsändare: spamreport@mailanyone.net, Ämne: SPAM Rapport
I rapporten får mottagaren möjligheten att granska och/eller släppa ett blockerat meddelande. Rapporten har skapats för att ge dig möjlighet att släppa meddelanden som av systemet bedömts som ”tveksamt”. Det är endast när något blockerats som du får en rapport som är schemalagd att sändas efter 15:00 dagligen. Rapporten hamnar som standard i mappen "Skräppost" (el motsvarande).
ABF IT Support
support@abf.se

2017-06-12 10:20:09

wi.abf.se upphör

Citrix XenApp upphör (enligt tidigare information).
Du som använder dig av webbsidan wi.abf.se för att starta Citrix applikationer alternativt har den adressen inlagd som "account" i Citrix Receiver måste uppdatera dina inställningar.
Läs mer här: http://support.abf.se/KB/View/20812-ny-adress-fr-att-hmtainstallera-citrixklient-samt-nytt-stt-att-ppna-citrixprogram

Mvh/ABF IT Support

2017-02-16 13:45:21

macOS Sierra kräver Citrix Receiver 12.3 eller senare

macOS Sierra kräver Citrix Receiver 12.3 eller senare

För att använda Citrix med macOS Sierra (10.12) måste du använda Citrix Receiver 12.3 eller senare.
Du kan uppdatera/installera din Citrix-app genom att besöka https://sf.abf.se.

I vissa lägen fungerar inte automatiskt igenkänning av klientversion.
Då kan du hämta den senaste versionen från Citrix.
https://www.citrix.se/downloads/citrix-receiver/mac/receiver-for-mac-latest.html

Med vänlig hälsning!

ABF IT Support

2016-11-02 11:36:50

Visning av fönsterinnehåll i aktivitetsfältsikonen för centrala program avaktiverad

Vi har avaktiverat visningen av fönsterinnehåll på aktivitetsfältsikonerna för centrala program. Sedan vi började använda Gustav 15 har vi haft mycket problem med fönster som blivit svarta eller visat fel, inaktiv, information efter att man växlat mellan olika programfönster. I och med avaktiveringen visas ett tomt fönster med programikon i bakgrunden om man pekar på aktivitetsfältsikonerna (som visar ikon och fönsterrubrik), vid klick aktiveras programmet OM det inte finns aktiva fönster som låser huvudfönstren. På bilden nedan visas hur det ser ut när man förhandsgranskat i Gustav, bara fönstret Granska är aktivt eftersom förhandsgranskningen "låser" annat jobb i Gustav. Stängs fönstret granska blir Gustav aktivt igen