Telefonsupport stängd vecka 28-29

Ingen telefonsupport under vecka 28-29.
Du kan lämna ärenden som vanligt här men endast det som bedöms som systemstoppande, akut hanteras före den 22 juli.
Övervakning sker som alltid 24/7/365.

Trevlig sommar och semester!
/ABF IT Support

2019-07-05 16:07:07

Problem att starta Citrix?

”Unable to launch your application. Contact your help desk with the following information:
Cannot connect to the Citrix XenApp server.SSL Error76: The Security certificate “Bypass Class 2 CA2”

När du försöker starta Citrix receiver får du ovanstående felmeddelande:

Orsak: Din dator har sparad, föråldrad, felaktig information (cache) om att säkerhetscertifikatet "Bypass Class 2 CA2" är återkallat av utgivaren.
Lösning: Uppdatera Citrix-klienten till Citrix Workspace.

1. Avinstallera Citrix receiver via kontrollpanelen.
2. Starta om datorn.
3. Surfa till https://sf.abf.se och installera Citrix receiver
4. När Citrix receiver är installerad, högerklicka på Citrix-ikonen i systemfältet (vid klockan) och välj "Check for updates"
5. Ladda ner och uppdatera till Citrix Workspace.

MVH
/ABF IT Support

2019-07-02 12:00:08

VB: Viktigt!

Om du fått ett mail där uppmanas att ange ditt användarnamn/lösenord så är det ALLTID ett bedrägeriförsök.
Kasta bort/radera mailet utan åtgärd.

OM DU AV MISSTAG UPPGETT DITT ANVÄNDARNAMN/LÖSENORD TILL BEDRAGAREN MÅSTE DU OMEDELBART BYTA LÖSENORD.

Om ditt konto används för massutskick av bedrägeriförsök så riskerar det att misstänkliggöra hela e-postdomänen @abf.se.
Som användare av e-post förväntas du känna till att sådana här försök förekommer.
Om vi upptäcker att användarkonton används för massutskick kommer de omedelbart att spärras.

/ABF IT Support

2019-05-16 14:17:19

Upplägg nytt material och visa materialregistret i Gustav tar lång tid

Om man klickar på skapa nytt i sökresultatet för material i Gustav eller om man visar materialregistret (Övriga register - verksamhet - material), låses Gustav under en period. Hur länge beror på hur många material som finns på avdelningen, vi har sett exempel på ett par minuter. Efter att dialogrutan för nytt material, eller listan i materialregistret, visats fungerar Gustav normalt. Felet är anmält med högsta prioritet. /ABF IT Support

2019-04-30 09:37:01

Gustav uppdaterad 2019-04-17

Gustav är uppdaterad till senaste version. Nu går det att ta bort artistgrupper från arrangemang och redigera vilka som är medlemmar i en artistgrupp. Även ett fel som gjorde att ledare med e-lista, i vissa fall, kunde ändra i ett signerat e-listaarrangemang är lagat. Se mer om nya funktioner på https://support.abf.se/KB/View/19447-nyheter-gustav-

2019-04-18 09:15:20

Access denied i Citrix?

Under början av januari är det många som använder Citrixprogram och det gör att vi ibland slår i taket för antal samtidiga användare.
När det blir så visas meddelandet access denied för de som försöker starta program.
Om möjligt, använd Palette, Agdaweb och epost direkt via datorn webbläsare, länkar finns på sidan https://www.abf.se/personalsidor.

Användningen är som störst mellan 10.30 – 14.30, om ni kan styra arbetet till andra tider än dessa fördelas belastningen bättre.
Det är också viktigt att ni stänger Citrixprogram direkt efter att arbetet är klart.

IT drift och support, 08-613 50 30
https://support.abf.se, support@abf.se
ABF Förbundsexpedition

2019-01-15 12:34:25

www.abf.se ny funktion för reservanmälan.

Om ett arrangemang har uppnått max antal deltagare eller dess startdatum har passerat får deltagaren nu valet att anmäla sig som reserv.

MVH
/Joakim för ABF IT Support

2018-09-18 16:46:50

www.abf.se rättning arrangemangsimport

Arrangemangsimporten är nu rättad så att det är publiceringsintervallet som avgör när en sida i EPiServer är publicerad eller ej.

MVH
/Joakim för ABF IT Support

2018-09-18 16:45:22

Skräppost med länk

Under dagen har många fått skräppost med en länk. Det händer att den här typen av meddelanden inte stoppas av vårt skräppostfilter och vi uppmanar alla att vara uppmärksamma på meddelanden som uppmanar er att klicka på länkar /ABF IT support

2018-05-03 14:52:54

Ny version av Symantec endpoint protection (antivirus) finns att hämta

Senaste version av Symantec endpoint protection. 14.0.0_MP2, finns nu att hämta på https://support.abf.se/KB/View/15721-ladda-ner-antivirus-symantec-endpoint-protection. Versionen har fullständigt stöd för windows 10 och senare versioner av MAC OS. /ABF IT Support