Gustav uppdaterad till version 16.0 2019-09-06

Gustav uppdaterad till version 16.0 2019-09-06. Första versionen av Gustav E-tjänster finns på https://arretjanst.abf.se. Läs mer på Nyheter Gustav 16.0 /ABF IT support

2019-09-06 08:50:39

Varning för uppdatering av flash!

https://techworld.idg.se/2.2524/1.722959/falska-meddelanden-programuppdatering

2019-09-05 11:40:16

Uppdatera Citrix-klient?

Du som har en nyare version av Citrix-klient kommer då och då att bli uppmanad att uppdatera Citrix Workspace. Du rekommenderas att alltid följa den uppmaningen.
Du känner igen Citrix Workspace på den blå-vita ikonen.
I sitt programfönster
I aktivitetsfältet
I systemfältet

I systemfältet kan du högerklicka på Citrix-ikonen för kontrollera om det finns en nyare version, det är den första åtgärden du bör pröva om du har problem med program via Citrix (Gustav, Utforskaren, m.m.).

Med vänlig hälsning!
/ABF IT Support

2019-08-30 08:40:04

Problem att starta Citrix?

”Unable to launch your application. Contact your help desk with the following information:
Cannot connect to the Citrix XenApp server.SSL Error76: The Security certificate “Bypass Class 2 CA2”

När du försöker starta Citrix receiver får du ovanstående felmeddelande:

Orsak: Din dator har sparad, föråldrad, felaktig information (cache) om att säkerhetscertifikatet "Bypass Class 2 CA2" är återkallat av utgivaren.
Lösning: Uppdatera Citrix-klienten till Citrix Workspace.

1. Avinstallera Citrix receiver via kontrollpanelen.
2. Starta om datorn.
3. Surfa till https://sf.abf.se och installera Citrix receiver
4. När Citrix receiver är installerad, högerklicka på Citrix-ikonen i systemfältet (vid klockan) och välj "Check for updates"
5. Ladda ner och uppdatera till Citrix Workspace.

MVH
/ABF IT Support

2019-07-02 12:00:08

VB: Viktigt!

Om du fått ett mail där uppmanas att ange ditt användarnamn/lösenord så är det ALLTID ett bedrägeriförsök.
Kasta bort/radera mailet utan åtgärd.

OM DU AV MISSTAG UPPGETT DITT ANVÄNDARNAMN/LÖSENORD TILL BEDRAGAREN MÅSTE DU OMEDELBART BYTA LÖSENORD.

Om ditt konto används för massutskick av bedrägeriförsök så riskerar det att misstänkliggöra hela e-postdomänen @abf.se.
Som användare av e-post förväntas du känna till att sådana här försök förekommer.
Om vi upptäcker att användarkonton används för massutskick kommer de omedelbart att spärras.

/ABF IT Support

2019-05-16 14:17:19

Access denied i Citrix?

Under början av januari är det många som använder Citrixprogram och det gör att vi ibland slår i taket för antal samtidiga användare.
När det blir så visas meddelandet access denied för de som försöker starta program.
Om möjligt, använd Palette, Agdaweb och epost direkt via datorn webbläsare, länkar finns på sidan https://www.abf.se/personalsidor.

Användningen är som störst mellan 10.30 – 14.30, om ni kan styra arbetet till andra tider än dessa fördelas belastningen bättre.
Det är också viktigt att ni stänger Citrixprogram direkt efter att arbetet är klart.

IT drift och support, 08-613 50 30
https://support.abf.se, support@abf.se
ABF Förbundsexpedition

2019-01-15 12:34:25

www.abf.se ny funktion för reservanmälan.

Om ett arrangemang har uppnått max antal deltagare eller dess startdatum har passerat får deltagaren nu valet att anmäla sig som reserv.

MVH
/Joakim för ABF IT Support

2018-09-18 16:46:50

www.abf.se rättning arrangemangsimport

Arrangemangsimporten är nu rättad så att det är publiceringsintervallet som avgör när en sida i EPiServer är publicerad eller ej.

MVH
/Joakim för ABF IT Support

2018-09-18 16:45:22

Skräppost med länk

Under dagen har många fått skräppost med en länk. Det händer att den här typen av meddelanden inte stoppas av vårt skräppostfilter och vi uppmanar alla att vara uppmärksamma på meddelanden som uppmanar er att klicka på länkar /ABF IT support

2018-05-03 14:52:54

Ny version av Symantec endpoint protection (antivirus) finns att hämta

Senaste version av Symantec endpoint protection. 14.0.0_MP2, finns nu att hämta på https://support.abf.se/KB/View/15721-ladda-ner-antivirus-symantec-endpoint-protection. Versionen har fullständigt stöd för windows 10 och senare versioner av MAC OS. /ABF IT Support