Skrivare som skickar e-post måste uppdateras före 31 juli.

Efter den 31 juli kommer inte längre vår leverantör för skräppostfiltrering att acceptera inkommande e-post som INTE är krypterad med TLS 1.2 eller senare.
Detta innebär med största sannolikhet att den ABF enhet som använder skrivare som skickar e-post med domänen @abf.se som avsändare behöver en ny konfiguration.

Det utgående e-posten från skrivaren måste använda TLS (ej SSL) för kryptering.
På begäran får den ABF avdelning som önskar den konfiguration som krävs för att skapa en autentiserad användare för att skicka krypterad e-post från multifunktionsskrivare.

/ABF Central IT

2021-07-01 10:26:40

Webbanmälan på kulturprogram är nu möjligt på abf.se

Numera går det att anmäla sig till kulturarrangemang via hemsidan.
Rekommendationen är att ni använder er av webbflaggan direktanmälan eller anmälningsbar då vi inte har ett bra stöd för att hantera betalningar & biljetter kopplat till kulturarrangemang i dagsläget.
På arrangemang med valet Anmälningsbar, anmäls deltagare som reserver.
På arrangemang med valet Direktanmälan, anmäls deltagare som anmälda om det finns lediga platser. Om de lediga platserna tar slut så anmäls deltagarna som reserver.
Vid arrangemang med deltagaravgifter (Onlinebetalning) är rekommendationen att ha ett annat system för att hantera dessa biljetter och betalningar då vi inte har ett smidigt sätt att följa inbetalningar i dagsläget.
Via personfliken på arrangemangen anger du hur många platser det skall finnas på arrangemanget. Intill fältet för max platser går det att se antal anmäla och reserver.

I kunskapsdatabasen finns utförligare manualer och rekommendationer.

/ABF Central IT

2021-06-28 13:28:54

Telefonsupporten är stängd vecka 27 till vecka 29 (5 juli till och med 25 juli).

Telefonsupporten är stängd vecka 27 till vecka 29 (5 juli till och med 25 juli).

Under denna period prioriteras systemstoppande eller kritiska supportärenden, övriga ärenden kommer att fördelas och hanteras efter perioden.

Du kan som vanligt skapa dina supportärenden alla dagar, dygnet runt på webbplatsen https://support.abf.se eller genom att maila till support@abf.se.

Ha en skön sommar och semester☼

/ABF Central IT

2021-06-15 11:53:44

Palette stänger i vecka 9

Torsdag den 4 mars kommer Palette att vara stängd för fakturahantering och på fredag 5 mars kommer en ny version vara på plats.
I den nya versionen möter du som användare ett mer modernt gränssnitt men funktionerna kommer vara mycket lika de vi har idag.
Har du frågor? Tveka inte att höra av dig till din kontaktperson hos Resursteamet

2021-03-04 08:49:29

Gustav stängd 20.55 till cirka 22.40 2021-02-22

Uppdatering av Gustav till version 2021.1. Stäng Gustav senast 20.50. Aktiva användare meddelas via systemet /ABF IT support

2021-02-22 11:40:10

Webbanmäld minderårig deltagare blir godkänd trots att arrangemanget är fullsatt

Fel/bugg: Webbanmäld minderårig deltagare blir godkänd trots att arrangemanget är fullsatt.
Orsak: I logiken när en minderårig blir webbanmäld kontrolleras antal platser mot fel värde i Gustav. Antal platser kontrolleras mot Planerat antal platser (Fliken Arrinformation, Pla delt) istället för Max på fliken Personer.
Lösning/workaround: Kontrollera era arrangemang och i förekommande fall ändra så att Max = Pla delt

MVH
/ABF IT Support

2021-01-22 14:28:06

Phishing & SPAM (Bedrägeri- eller skräppost)

Ibland händer det att vi får ta emot e-post där det ser ut som avsändaren är någon vi känner eller litar på.
I meddelandet finns en uppmaning eller länk.

Det är upp till dig som användare att bilda dig en uppfattning om meddelandet är trovärdigt eller ett försök till bedrägeri.
Vid minsta misstanke om att ett meddelande är suspekt så undviker du att klicka på några länkar i ett sådant mail.
ABF kommer ALDRIG att be om ditt lösenord via e-post.

Nätfiske – Wikipedia

Skräppost – Wikipedia

2020-12-21 14:33:23

Telefonsupport under Jul och Nyår

Telefonsupporten är stängd från och med den 23 december till och med den 6 januari.
Under denna period prioriteras systemstoppande eller kritiska supportärenden, övriga ärenden kommer att fördelas och hanteras efter perioden.
Du kan som vanligt skapa dina supportärenden alla dagar, dygnet runt på webbplatsen https://support.abf.se eller genom att maila till support@abf.se.
God Jul, Gott Nytt År och God fortsättning!

2020-12-21 08:50:08

Servicefönster Palette och Insikt 17-18/12

Servicefönster
Ekonomisystemen (webbplatserna) för Palette och Insikt är stängd för underhåll och uppdateringar 17-18/12.

/ABF IT Support

2020-12-17 10:05:38

Problem med att logga in på https://support.abf.se

Vi har idag haft problem med att logga in på denna sajt.
Orsak: Byta av domänkontrollant.
Lösning: Uppdatera ↺ ditt webbläsarfönster och försök på nytt.