Löst!: www.abf.se långa svarstider och timeout.

EPiServer upptäckte fel i det cluster där vårt sökindex var lagrat.
Den 25/3 flyttades vårt sökindex i EPiServer Find till ett nytt cluster.
Efter det har vår övervakning inte visat på några onormala väntetider eller timeout.

Felet är nu löst!

MVH
/ABF IT Support

2020-03-28 12:48:41

www.abf.se långa svarstider och timeout.

www.abf.se upplever nu under vissa tider långa svarstider och ibland timeout.
Felet är enligt uppgift från EPiServer ett fel i det kluster där webbplatsens sökindex är lagrat.
Felsökning pågår vi informerar här när det finns mer att rapportera.

MVH
/ABF IT Support

2020-03-24 08:56:47

Löst!: Vissa användare tappar mappade enheter G: H: i Citrix

Detta ska nu vara löst.

MVH
/ABF IT Support

2020-03-24 08:54:16

Vissa användare tappar mappade enheter G: H: i Citrix

Vissa användare tappar mappade enheter G: H: i Citrix

Felet återkommer intermittent.

Vi har felamnält felet till Microsoft och återkommer här när det finns mer att rapportera.

MVH
/ABF IT Support

2020-03-23 14:39:03

Gustav uppdaterad till version 16.3 2020-03-13

Gustav uppdaterad till version 16.3.7376. Versionen innehåller nya funktioner i E-tjänsterna (https://arretjanst.abf.se), närvarorapportering för cirkelledare är möjlig och interna användare kan ges rättighet att slutrapportera arrangemang. Automatisk sammanräkning görs på deltagare och sammankomster om arrangemanget redovisas med E-lista. Mer information https://support.abf.se/KB/View/19447-nyheter-gustav--samt-diverse-manualer. /ABF IT support

2020-03-16 08:25:18

Löst!: "Formulär i EPiServer"

Felet i EPiServer formulär är nu rättat.

MVH
/ABF IT Support

2020-02-25 12:22:41

Formulär i EPiServer

Vi har ett fel i EPiServers formulär som gör att det inte går att skicka data från dem.
Felet är rapporterat och vi inväntar en rättning.

Tillsvidare: undvik formulär som är beroende funktion i EPiServer.
Workaround: Det går att länka till formulär i till exempel forms.microsoft.com eller med hjälp av support klistra in formulär via inklistringskod <iframe></iframe>.

MVH
/ABF IT Support

2020-02-07 13:58:05

www.abf.se buggfixar

2020-01-22 www.abf.se har uppdaterats med 2 buggfixar.
* Rättat: Specialtecken (!"#¤%&/ osv) togs bort i rubriken på webbpublicerade arrangemang under vissa förutsättningar.
* Rättat: Brödsmulor på webbpublicerade arrangemang är återställda och ger åter ett filtrerat sökresultat.

/ABF IT Support

2020-01-22 16:37:24

Google Chrome kraschar med uppdatering

Vi har fått ett antal supportärenden där Google Chrome inte går att att använda efter uppdatering till version 78 eller 79.
Orskak: Google Chrome version 78/79 är inkompatibelt med Symantec Endpoint Protection äldre än version 14.2.
Lösning: Uppdatera Symantec Endpoint Protection till version 14.2.1 (https://support.abf.se/KB/View/15721-ladda-ner-antivirus-symantec-endpoint-protection).
Alternativt, avinstallera Symantec Endpoint Protection och låt Windows security (Windows 10) skydda enheten.

MVH
/ABF IT Support

2019-12-18 10:07:42

Problem med certifikat i Citrix efter uppdatering till MacOS 10.15 Catalina

Efter uppdatering till MacOS 10.15 Catalina kan det bli problem med certifikat (Buypass ej betrott) i Citrix. Uppdatera till Citrix WorkspaceApp 19.10.2, finns på https://sf.abf.se eller direkt på citrix.se /ABF IT support