VB: Viktigt!

Om du fått ett mail där uppmanas att ange ditt användarnamn/lösenord så är det ALLTID ett bedrägeriförsök.
Kasta bort/radera mailet utan åtgärd.

OM DU AV MISSTAG UPPGETT DITT ANVÄNDARNAMN/LÖSENORD TILL BEDRAGAREN MÅSTE DU OMEDELBART BYTA LÖSENORD.

Om ditt konto används för massutskick av bedrägeriförsök så riskerar det att misstänkliggöra hela e-postdomänen @abf.se.
Som användare av e-post förväntas du känna till att sådana här försök förekommer.
Om vi upptäcker att användarkonton används för massutskick kommer de omedelbart att spärras.

/ABF IT Support

2019-05-16 14:17:19

Upplägg nytt material och visa materialregistret i Gustav tar lång tid

Om man klickar på skapa nytt i sökresultatet för material i Gustav eller om man visar materialregistret (Övriga register - verksamhet - material), låses Gustav under en period. Hur länge beror på hur många material som finns på avdelningen, vi har sett exempel på ett par minuter. Efter att dialogrutan för nytt material, eller listan i materialregistret, visats fungerar Gustav normalt. Felet är anmält med högsta prioritet. /ABF IT Support

2019-04-30 09:37:01

Gustav uppdaterad 2019-04-17

Gustav är uppdaterad till senaste version. Nu går det att ta bort artistgrupper från arrangemang och redigera vilka som är medlemmar i en artistgrupp. Även ett fel som gjorde att ledare med e-lista, i vissa fall, kunde ändra i ett signerat e-listaarrangemang är lagat. Se mer om nya funktioner på https://support.abf.se/KB/View/19447-nyheter-gustav-

2019-04-18 09:15:20

Access denied i Citrix?

Under början av januari är det många som använder Citrixprogram och det gör att vi ibland slår i taket för antal samtidiga användare.
När det blir så visas meddelandet access denied för de som försöker starta program.
Om möjligt, använd Palette, Agdaweb och epost direkt via datorn webbläsare, länkar finns på sidan https://www.abf.se/personalsidor.

Användningen är som störst mellan 10.30 – 14.30, om ni kan styra arbetet till andra tider än dessa fördelas belastningen bättre.
Det är också viktigt att ni stänger Citrixprogram direkt efter att arbetet är klart.

IT drift och support, 08-613 50 30
https://support.abf.se, support@abf.se
ABF Förbundsexpedition

2019-01-15 12:34:25

www.abf.se ny funktion för reservanmälan.

Om ett arrangemang har uppnått max antal deltagare eller dess startdatum har passerat får deltagaren nu valet att anmäla sig som reserv.

MVH
/Joakim för ABF IT Support

2018-09-18 16:46:50

www.abf.se rättning arrangemangsimport

Arrangemangsimporten är nu rättad så att det är publiceringsintervallet som avgör när en sida i EPiServer är publicerad eller ej.

MVH
/Joakim för ABF IT Support

2018-09-18 16:45:22

Skräppost med länk

Under dagen har många fått skräppost med en länk. Det händer att den här typen av meddelanden inte stoppas av vårt skräppostfilter och vi uppmanar alla att vara uppmärksamma på meddelanden som uppmanar er att klicka på länkar /ABF IT support

2018-05-03 14:52:54

Ny version av Symantec endpoint protection (antivirus) finns att hämta

Senaste version av Symantec endpoint protection. 14.0.0_MP2, finns nu att hämta på https://support.abf.se/KB/View/15721-ladda-ner-antivirus-symantec-endpoint-protection. Versionen har fullständigt stöd för windows 10 och senare versioner av MAC OS. /ABF IT Support

2017-10-06 08:39:32

Rapport om blockerade mail – Spamreport

Rapport om blockerade mail – Spamreport

Vår eposttjänst som blockerar skräppost och skadliga epostmeddelanden skickar nu en rapport när något blockerats.
Avsändare: spamreport@mailanyone.net, Ämne: SPAM Rapport
I rapporten får mottagaren möjligheten att granska och/eller släppa ett blockerat meddelande. Rapporten har skapats för att ge dig möjlighet att släppa meddelanden som av systemet bedömts som ”tveksamt”. Det är endast när något blockerats som du får en rapport som är schemalagd att sändas efter 15:00 dagligen. Rapporten hamnar som standard i mappen "Skräppost" (el motsvarande).
ABF IT Support
support@abf.se

2017-06-12 10:20:09

wi.abf.se upphör

Citrix XenApp upphör (enligt tidigare information).
Du som använder dig av webbsidan wi.abf.se för att starta Citrix applikationer alternativt har den adressen inlagd som "account" i Citrix Receiver måste uppdatera dina inställningar.
Läs mer här: http://support.abf.se/KB/View/20812-ny-adress-fr-att-hmtainstallera-citrixklient-samt-nytt-stt-att-ppna-citrixprogram

Mvh/ABF IT Support