Nyheter Gustav 2021 i olika versioner   print

Från och med 2021-09-17 används version 2021.7 av Gustav.
  • Ny layout för närvarorapporteringen av E-tjänsten
  • Instruktionsfilmer i E-tjänsten kopplat till närvarorapportering. Planen är 8 filmer på svenska samt på engelska kopplat med olika moment i närvarorapporteringen.
  • Arvoderad vikarierande ledare
  • Loggsymbol för meddelanden från e-tjänsten
  • Mer information i gustav-nya_funktioner-2021.7.pdf och leveranser-releasenotes-2021.7.7851.pdf

Nyheter i Gustav 21.6 (2021-08-11):
  • Möjligt att tillfälligt ändra lokal/sal i E-tjänsten
  • Varning vid signering av arrangemang med enbart en sammankomst
  • Dashboard för internkontroll och uppföljning
  • Mer information i gustav-nya_funktioner-2021.6.pdf och leveranser-releasenotes-2021.6.7851.pdf

Nyheter i Gustav 21.5 (2021-06-11):
  • Utökat stöd för EDI
  • Dokument är numera en ny underflik på personkorten i Gustav.
  • Det går att söka på kvalifikationsdatum
  • Distans finns numera som en kolumninställning under detaljerad sök
  • Samverkansparten visas i sidhuvudet på arrangemanget
  • Mer information i gustav-nya_funktioner-2021.5.pdf och leveranser-releasenotes-2021.5.7821.pdf

Nyheter i Gustav 21.4 (2021-05-10):
  • Möjlighet att anmäla fler deltagare samtidigt från Skapa arrangemang flödet
  • Dokumenthantering för ledare via e-tjänsten
  • Enklare att lägga till vikarierande ledare
  • Automatisk beräkning av studietimmar från e-tjänsten
  • Möjlighet att hantera arrangemang från sök
  • När en vikarierande ledare har signerat ett arrangemang så blir detta dolt för denna
  • Möjlighet att söka tider då anmälan inkom från Gustav
  • Söka dokument på arrangemang och samverkanspart
  • Mer information i Gustav-nya_funktioner-2021.4 och Leveranser-releasenotes-2021.4.7795.

Nyheter i Gustav 21.3 (2021-04-14):
    - Oregelbundna sammankomster vid begär ny lista
    - Interna användare kan söka person på namn i e-tjänsten
    - Externa användare kan ångra inskickat arrangemang före dessa har godkänts
    - Fältet kort beskrivning har blivit ett eget fält i Gustav
    - Uppdateringar obligatoriska eller frivilliga ja/nej frågor på arbetsplaner
    - Nytt fält i detaljerad sök person, senast inloggad
    - Arrtyp 11 åter aktiv
    Mer information i Gustav-nya_funktioner-2021 och Leveranser-releasenotes-2021.

Nyheter i Gustav 21.2 (2021-03-19):
    - Stöd för 480-timmars regeln
    - Sök arrangemang utifrån arbetsplan
    - Oregelbundna sammankomster
    - Ändra arrangemangsdata: Kulturform
    - Attestera kreditfaktura vid betald faktura
    - Veckonummer i schema-fliken
    - Söka fram rapporteringsansvariga
    Mer information i Ny funktionalitet 2021.2 samt Versionsinformation 2021.2

Nyheter i Gustav 21.1 (2021-02-23):
    - Sök arrangemang via startsidan i E-tjänsten
    - Förenklad redovisning av kulturarrangemang i E-tjänsten
    - Uppdateringar för STUV 2021. Nya arrtypen 12 Insatser för personen långt från arbetsmarknaden är tillgänglig.
    - Samt spärrat möjligheten att lägga upp nya arrangemang med de tidigare arrtyperna 6, 7 och 11.
    - Dokumenthantering aktiverat i Gustav för ett ny central lagringsplats. Ytterligare information i Dokumenthantering.
    Mer information i Ny funktionalitet 2021.1.7711 samt Versionsinformation 2021.1.7711

Nyheter i Gustav 16.4 (2020-12-02 uppdaterad 16/12):
    - Möjlighet för cirkelledare att återanmäla en avanmäld deltagare via E-tjänsten
    - Val att byta kommun och kontor i samband med kopiering av arrangemang i E-tjänsten
    - Tiderna är spärrade i Gustav om det finns registrerad närvaro på sammankomsten
    - En varning visas vid kopiering av arrangemang i Gustav om ledaren redan begärt en ny lista via E-tjänsten
    - En indikator visas på E-tjänstlogg fliken i Gustav om att det finns meddelanden från ledaren
    Mer information i Ny funktionalitet 16.4.7641 samt Versionsinformation 16.4.7641

Nyheter i Gustav 16.4 (2020-11-05):
    - Samverkanspartens lokaler och arbetsplaner följer med till användare
    - Biljetter/ deltagare visas för kulturprogram i e-tjänsten
    - Möjlighet att byta lokal efter signering
    - Startsidan på E-tjänsten har nytt utseende och flöde
    - Möjlighet att skicka fritext med enskilda kulturprogram
    - Ny kolumninställning i sökresultat Rapporteringsansvarig
    - Massuppdatera samverkanspart
    - Söka på internt alternativt externt skapare arrangemang
    Mer information finns i bilagan Nya funktioner Gustav 16.4 samt Nya funktionalitet 2020-11-11

Nyheter i Gustav 16.3 (2020-03-13):
    - E-tjänst med möjlighet att registrera närvaro och slutrapportera arrangemang
    - Automatiskt sammanräkning, förslag på vilka deltagare och sammankomster som ska godkännas
    Mer information finns i bilagan Nya funktioner Gustav 16.3

Viktiga nyheter i Gustav 16 (2019-09-06):
    - Ny E-tjänst, (https://arretjanst.abf.se) som, när alla funktioner är införda, ska ersätta E-lista (https://narvaro.abf.se) och Arr via webb (https://arrwebb.abf.se). E-lista och Arr via webb finns kvar och kan användas parallellt med första versionen av E-tjänsterna
    - Ny hantering av webbkonton för E-tjänst, E-lista och Arr via webb
    Mer information finns i bilagan Nya funktioner i Gustav 16.pdf

Alla funktioner som infördes i Gustav 15 gäller även för Gustav 16, dessa finns beskrivna i Nya funktioner Gustav 15.pdf.

Övriga bilagor innehåller generella lathundar gjorda utifrån tidigare version, dessa är i huvudsak giltiga men kan innehålla sakfel och funktioner kan saknas. Uppdatering sker kontinuerligt.