Nyheter Gustav 2022 i olika versioner   print

Från och med 2022-05-10 används version 2022.4 av Gustav.
  • Exportera startsida Gustav
  • Visa fakturatyp på faktura
  • Kontrollera samtliga arrtyper
  • Mer information i gustav-nya_funktioner-2022.04.pdf och leveranser-releasenotes-2022.04.8152.pdf.

Nyheter i Gustav 22.3 (2022-04-12):
  • Valfritt om ledaren telefonnummer blir synligt på sms
  • När en ledare begär en ny lista har de möjlighet att välja aktuellt, föregående eller nästa år
  • Nytt varningsmeddelande vid ofullständigt arrangemang
  • Loggpost när ledare skapar arrangemang
  • Ledare kan lägga till multipla deltagare på samma gång
  • Mer information i gustav-nya_funktioner-2022.03.pdf och leveranser-releasenotes-2022.03.8125.pdf.

Nyheter i Gustav 22.2 (2022-03-15):
  • Detaljerad sökfunktioner för signeringar BankID eller SMS
  • Personer som har alternativet Använder ej BankID
  • Se om personer har webbkonton på andra avdelningar
  • Mer information i gustav-nya_funktioner-2022.02.pdf och leveranser-releasenotes-2022.02.8097.pdf.

Nyheter i Gustav 22.1 (2022-02-15):
  • Ny webbkontohantering med tydligare uppdelning på interna och externa konton
  • Det går att söka på ledare med papperslistor
  • Schemalagt sms i loggen
  • Ny rubrik på mejl med fakturor och kallelse
  • Samverkanspartsytan fas 1
  • STUV uppdateringar
  • Större navigation för sammankomster via mobiltelefon
  • Mer information i gustav_nya_funktioner-2022.1.pdf och leveranser-releasenotes-2022.1.8070.pdf och leveranser-releasenotes-2021.10.8019.pdf

Nyheter i Gustav 21.9 (2021-11-16):
  • Uppdatering med fokus på buggrättningar
  • Mer information i leveranser-releasenotes-2021.9.7983.pdf

Nyheter i Gustav 21.8 (2021-10-20):
  • Tilldela ledare sammankomster direkt
  • Export av deltagare till Excel
  • Deltagare på kulturprogram listas i e-tjänsten
  • Spelaren för instruktionsfilmer
  • Justera arrangemang i Gustav
  • Mer information i gustav_nya_funktioner-2021.8.pdf och leveranser-releasenotes-2021.8.7955.pdf

Nyheter i Gustav 21.7 (2021-09-17):
  • Ny layout för närvarorapporteringen av E-tjänsten
  • Instruktionsfilmer i E-tjänsten kopplat till närvarorapportering. Planen är 8 filmer på svenska samt på engelska kopplat med olika moment i närvarorapporteringen.
  • Arvoderad vikarierande ledare
  • Loggsymbol för meddelanden från e-tjänsten
  • Mer information i gustav-nya_funktioner-2021.7.pdf och leveranser-releasenotes-2021.7.7851.pdf

Nyheter i Gustav 21.6 (2021-08-11):
  • Möjligt att tillfälligt ändra lokal/sal i E-tjänsten
  • Varning vid signering av arrangemang med enbart en sammankomst
  • Dashboard för internkontroll och uppföljning
  • Mer information i gustav-nya_funktioner-2021.6.pdf och leveranser-releasenotes-2021.6.7851.pdf

Nyheter i Gustav 21.5 (2021-06-11):
  • Utökat stöd för EDI
  • Dokument är numera en ny underflik på personkorten i Gustav.
  • Det går att söka på kvalifikationsdatum
  • Distans finns numera som en kolumninställning under detaljerad sök
  • Samverkansparten visas i sidhuvudet på arrangemanget
  • Mer information i gustav-nya_funktioner-2021.5.pdf och leveranser-releasenotes-2021.5.7821.pdf

Nyheter i Gustav 21.4 (2021-05-10):
  • Möjlighet att anmäla fler deltagare samtidigt från Skapa arrangemang flödet
  • Dokumenthantering för ledare via e-tjänsten
  • Enklare att lägga till vikarierande ledare
  • Automatisk beräkning av studietimmar från e-tjänsten
  • Möjlighet att hantera arrangemang från sök
  • När en vikarierande ledare har signerat ett arrangemang så blir detta dolt för denna
  • Möjlighet att söka tider då anmälan inkom från Gustav
  • Söka dokument på arrangemang och samverkanspart
  • Mer information i Gustav-nya_funktioner-2021.4 och Leveranser-releasenotes-2021.4.7795.

Nyheter i Gustav 21.3 (2021-04-14):
    - Oregelbundna sammankomster vid begär ny lista
    - Interna användare kan söka person på namn i e-tjänsten
    - Externa användare kan ångra inskickat arrangemang före dessa har godkänts
    - Fältet kort beskrivning har blivit ett eget fält i Gustav
    - Uppdateringar obligatoriska eller frivilliga ja/nej frågor på arbetsplaner
    - Nytt fält i detaljerad sök person, senast inloggad
    - Arrtyp 11 åter aktiv
    Mer information i Gustav-nya_funktioner-2021 och Leveranser-releasenotes-2021.

Nyheter i Gustav 21.2 (2021-03-19):
    - Stöd för 480-timmars regeln
    - Sök arrangemang utifrån arbetsplan
    - Oregelbundna sammankomster
    - Ändra arrangemangsdata: Kulturform
    - Attestera kreditfaktura vid betald faktura
    - Veckonummer i schema-fliken
    - Söka fram rapporteringsansvariga
    Mer information i Ny funktionalitet 2021.2 samt Versionsinformation 2021.2

Nyheter i Gustav 21.1 (2021-02-23):
    - Sök arrangemang via startsidan i E-tjänsten
    - Förenklad redovisning av kulturarrangemang i E-tjänsten
    - Uppdateringar för STUV 2021. Nya arrtypen 12 Insatser för personen långt från arbetsmarknaden är tillgänglig.
    - Samt spärrat möjligheten att lägga upp nya arrangemang med de tidigare arrtyperna 6, 7 och 11.
    - Dokumenthantering aktiverat i Gustav för ett ny central lagringsplats. Ytterligare information i Dokumenthantering.
    Mer information i Ny funktionalitet 2021.1.7711 samt Versionsinformation 2021.1.7711

Nyheter i Gustav 16.4 (2020-12-02 uppdaterad 16/12):
    Mer information i Ny funktionalitet 16.4.7641 samt Versionsinformation 16.4.7641

Nyheter i Gustav 16.4 (2020-11-05):
    Mer information finns i bilagan Nya funktioner Gustav 16.4 samt Nya funktionalitet 2020-11-11

Nyheter i Gustav 16.3 (2020-03-13):
    Mer information finns i bilagan Nya funktioner Gustav 16.3

Viktiga nyheter i Gustav 16 (2019-09-06):
    Mer information finns i bilagan Nya funktioner i Gustav 16.pdf

Alla funktioner som infördes i Gustav 15 gäller även för Gustav 16, dessa finns beskrivna i Nya funktioner Gustav 15.pdf.

Övriga bilagor innehåller generella lathundar gjorda utifrån tidigare version, dessa är i huvudsak giltiga men kan innehålla sakfel och funktioner kan saknas. Uppdatering sker kontinuerligt.