Palette stänger i vecka 9

Torsdag den 4 mars kommer Palette att vara stängd för fakturahantering och på fredag 5 mars kommer en ny version vara på plats.
I den nya versionen möter du som användare ett mer modernt gränssnitt men funktionerna kommer vara mycket lika de vi har idag.
Har du frågor? Tveka inte att höra av dig till din kontaktperson hos Resursteamet

2021-03-04 08:49:29

Gustav stängd 20.55 till cirka 22.40 2021-02-22

Uppdatering av Gustav till version 2021.1. Stäng Gustav senast 20.50. Aktiva användare meddelas via systemet /ABF IT support

2021-02-22 11:40:10

Webbanmäld minderårig deltagare blir godkänd trots att arrangemanget är fullsatt

Fel/bugg: Webbanmäld minderårig deltagare blir godkänd trots att arrangemanget är fullsatt.
Orsak: I logiken när en minderårig blir webbanmäld kontrolleras antal platser mot fel värde i Gustav. Antal platser kontrolleras mot Planerat antal platser (Fliken Arrinformation, Pla delt) istället för Max på fliken Personer.
Lösning/workaround: Kontrollera era arrangemang och i förekommande fall ändra så att Max = Pla delt

MVH
/ABF IT Support

2021-01-22 14:28:06

Phishing & SPAM (Bedrägeri- eller skräppost)

Ibland händer det att vi får ta emot e-post där det ser ut som avsändaren är någon vi känner eller litar på.
I meddelandet finns en uppmaning eller länk.

Det är upp till dig som användare att bilda dig en uppfattning om meddelandet är trovärdigt eller ett försök till bedrägeri.
Vid minsta misstanke om att ett meddelande är suspekt så undviker du att klicka på några länkar i ett sådant mail.
ABF kommer ALDRIG att be om ditt lösenord via e-post.

Nätfiske – Wikipedia

Skräppost – Wikipedia

2020-12-21 14:33:23

Telefonsupport under Jul och Nyår

Telefonsupporten är stängd från och med den 23 december till och med den 6 januari.
Under denna period prioriteras systemstoppande eller kritiska supportärenden, övriga ärenden kommer att fördelas och hanteras efter perioden.
Du kan som vanligt skapa dina supportärenden alla dagar, dygnet runt på webbplatsen https://support.abf.se eller genom att maila till support@abf.se.
God Jul, Gott Nytt År och God fortsättning!

2020-12-21 08:50:08

Servicefönster Palette och Insikt 17-18/12

Servicefönster
Ekonomisystemen (webbplatserna) för Palette och Insikt är stängd för underhåll och uppdateringar 17-18/12.

/ABF IT Support

2020-12-17 10:05:38

Problem med att logga in på https://support.abf.se

Vi har idag haft problem med att logga in på denna sajt.
Orsak: Byta av domänkontrollant.
Lösning: Uppdatera ↺ ditt webbläsarfönster och försök på nytt.

/ABF IT Support

2020-12-08 15:12:54

Gustav stängd 20.55 till cirka 21.40 2020-11-17

Vi behöver installera en uppdatering för att vissa arrangemang ska kunna slutrapporteras. Stäng Gustav senast 20.50. Aktiva användare meddelas via systemet /ABF IT support

2020-11-17 20:30:43

Felmeddelande angående tillgänglighetsbidrag

Om det fylls i uppgifter för antal funktionsnedsatta så kräver nuvarande Gustav uppdatering att det görs ett val för vilken/ vilka insatser som har genomförts för att arrangemanget är tillgänglighetsanpassat. För tillfället skapar detta ett problem med alla arrangemang som har statusen Slutrapporterat samt Skickat till FBR då detta krav även finns på dessa retroaktivt. Tyvärr går det inte att ändra eller lägga till uppgifter på de arrangemangen.

** I enlighet med överenskommelsen i Etikgruppen i februari 2020 har Gustav inklusive e-tjänsten stöd för att redovisa tillgänglighetsbidrag enligt följande kategorier.

Anpassad studietakt, Anpassning av studiematerial, Anteckningsstöd, Arvoderad ledarens mertid, Extra arvoderad ledare, Extra tid för kontakter, Hyra av anpassad lokal, Mentorstöd, Minskad gruppstorlek, Omkostnader extra ledare, Pedagogiska insatser ledare, Teknisk utrustning, Tolk.

Detta är buggrapporterat till utvecklarna och vi hoppas att lösningen kommer så snart som möjligt.
Mera information om att fylla i uppgifter om tillgänglighetsbidraget: Ny funktionalitet Gustav (R2) 16.4.7592

2020-11-13 11:57:16

Users can't access Exchange Online

Tillfälligt fel på webbmail.

____________________________

EX223208, Exchange Online, Uppdaterades senast: October 1, 2020 9:24 AM
Starttid: October 1, 2020 6:52 AM

Status

Tjänsteförsämring

Användarinverkan
Users may be unable to access Exchange Online using multiple protocols.

Har du det här problemet?